Presentations

A collection of presentations and interviews we gave about (topics related to) the research project can be found below. Some presentations might, unfortunately, be in Dutch.


Waarom voelen laagopgeleiden zich steeds minder vertegenwoordigd door politici? -  Studio Erasmus

Socioloog Kjell Noordzij over politiek wantrouwen en de groeiende tweedeling in de maatschappij. "Veel laagopgeleide Nederlanders voelen een grote afstand tot politici. Daardoor ontstaat wantrouwen."


Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek.


Cultuurstrijd in Nederland? - Studio Erasmus

Socioloog Willem de Koster over het publieke debat dat op talloze terreinen polariseert, en dat allang niet meer te duiden is aan de hand van klassieke links-rechts tegenstellingen. Wie strijdt er op het terrein van integratie, klimaat en ongelijkheid nou eigenlijk tegen wie? Hoe zijn deze opvattingen te verklaren? En hoe zorg je dat de dialoog - bijvoorbeeld tijdens het kerstdiner - niet in een loopgravenoorlog verzandt?


Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met interviews, minicolleges en livemuziek.


Vers Beton-city lecture - Studio Erasmus

Zijn Rotterdammers wantrouwender ten opzichte van het establishment (politiek, wetenschap, justitie) dan andere Nederlanders? Socioloog Jeroen van der Waal geeft er in zijn Vers Beton-stadscollege antwoord op.

Studio Erasmus is de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit, waarin de brug wordt geslagen tussen wetenschap en maatschappij. Deze editie werd op dinsdag 14 november 2017 opgenomen in de Rotterdamse Schouwburg.